30 minuter + 30 minuter i kyl + 15 minuter i ugn
Marängpaj med blodapelsin – gör så här:
- Sätt ugnen på 200°. Hacka ihop smör, mjöl, florsocker och salt i en matberedare. Tillsätt äggula och vatten och blanda snabbt ihop till en smidig deg. Tryck ut degen i åtta portionsformar, ca 12 cm i diameter. Ställ dem i kylen ca 30 min.
- Nagga degen och förgrädda mitt i ugnen ca 15 min. Låt kallna.
- Fyllning: Blanda apelsinsaft, socker, ägg och äggulor. Sjud på medelvärme under omrörning så att krämen tjocknar. Ta kastrullen åt sidan och rör ner majsstärkelsen utrörd i lite vatten. Ställ tillbaka kastrullen på spisen och låt koka upp under omrörning. Ta kastrullen åt sidan och rör i smöret. Låt fyllningen kallna.
- Maräng: Höj ugnsvärmen till 250°. Vispa äggvitorna till fast skum. Tillsätt sockret, lite i taget under vispning. Vispa till en blank marängsmet. Vispa i citronsaften.
- Fyll pajskalen med apelsinfyllning och spritsa över maräng-
smeten. Grädda mitt i ugnen ca 5 min, tills marängen har fått färg. Passa noga, för marängen bränns lätt.