00000

Maränggranar är kul och enkelt julpyssel för både barn och vuxna! Perfekt att hänga upp i granen.

För 20 granar:

Ingredienser

3 äggvitor
1 dl strösocker
1 dl florsocker
grön hushållsfärg

20 minuter + 1 timme och 50 minuter i ugn

Maränggranar – gör så här:

  1. Sätt ugnen på 100° varmluftsugn (125° vanlig ugn). Vispa äggvitorna med elvisp tillsammans med hälften av strösockret. Tillsätt resten av strösockret när äggvitan börjar bli fluffig, vispa på hög hastighet till ett fast skum. Sikta i florsockret och vänd försiktigt ner det i marängsmeten tillsammans med några droppar grön hushållsfärg.
  2. Lägg smeten i en spritspåse med krusig tyll. Spritsa små granar på två plåtar täckta med bakplåtspapper.  Grädda marängerna mitt i ugnen ca 50 min. Stäng av ugnen och låt marängerna stå kvar och torka i eftervärmen ca 1 timme.
  3. Fäst band med hjälp av tejp på baksidan av granarna när de ­kallnat.
Fler recept med: Bakning, Jul, Kakor och bullar