Maränggranar till julgranen

Maränggranar är kul och enkelt julpyssel för både barn och vuxna! Perfekt att hänga upp i granen.
Mia Öhrn
Foto: Ulrika Pousette

Ingredienser

  • 3 äggvitor
  • 1 dl strösocker
  • 1 dl florsocker
  • grön hushållsfärg

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 100° varmluftsugn (125° vanlig ugn). Vispa äggvitorna med elvisp tillsammans med hälften av strösockret. Tillsätt resten av strösockret när äggvitan börjar bli fluffig, vispa på hög hastighet till ett fast skum. Sikta i florsockret och vänd försiktigt ner det i marängsmeten tillsammans med några droppar grön hushållsfärg.

  2. Lägg smeten i en spritspåse med krusig tyll. Spritsa små granar på två plåtar täckta med bakplåtspapper.  Grädda marängerna mitt i ugnen ca 50 min. Stäng av ugnen och låt marängerna stå kvar och torka i eftervärmen ca 1 timme.

  3. Fäst band med hjälp av tejp på baksidan av granarna när de ­kallnat.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!