00000

Både maränger och chokladkräm kan förberedas i god tid. Lägg upp precis före servering.

För 10 maränger

Ingredienser

Maränger med mjölkchokladkräm och jordgubbar

1 liter jordgubbar
1/2 dl hackade pistaschnötter

Mjölkchokladkräm

3 dl vispgrädde
100 g mjölkchoklad

Maräng

3 äggvitor
2 dl strösocker

Garnering

citronmeliss

30 min + 8 timmar i kyl + 1 1/2 timme i ugn

Maränger med mjölkchokladkräm och jordgubbar

 

1. Kräm: Koka upp grädden. Grovhacka chokladen och häll den i grädden. Rör tills chokladen har smält. Låt stå i kyl ca 8 timmar. Vispa krämen fluffig med elvisp när det är dags för servering.

2. Maräng: Sätt ugnen på 125 grader. Vispa äggvitorna fluffiga. Tillsätt socker lite i taget, tills smeten blir styv och glansig.

3. Klicka eller spritsa ut smeten till tio runda maränger på en plåt med bakplåtspapper. Grädda i nedre delen av ugnen ca 1 1/2 timme. Marängerna är klara när de släpper från papperet.

4. Skölj och snoppa jordgubbarna. Lägg upp marängerna på fat och toppa med chokladkräm, jordgubbar och pistaschnötter. Garnera med citronmeliss.

Fler recept med: Bakning, Frukt och bär, Övrigt, Svenskt