Maränger med mjölkchokladkräm och jordgubbar

Både maränger och chokladkräm kan förberedas i god tid. Lägg upp precis före servering.

30 min + 8 timmar i kyl + 1 1/2 timme i ugn

Maränger med mjölkchokladkräm och jordgubbar

 

1. Kräm: Koka upp grädden. Grovhacka chokladen och häll den i grädden. Rör tills chokladen har smält. Låt stå i kyl ca 8 timmar. Vispa krämen fluffig med elvisp när det är dags för servering.

2. Maräng: Sätt ugnen på 125 grader. Vispa äggvitorna fluffiga. Tillsätt socker lite i taget, tills smeten blir styv och glansig.

3. Klicka eller spritsa ut smeten till tio runda maränger på en plåt med bakplåtspapper. Grädda i nedre delen av ugnen ca 1 1/2 timme. Marängerna är klara när de släpper från papperet.

4. Skölj och snoppa jordgubbarna. Lägg upp marängerna på fat och toppa med chokladkräm, jordgubbar och pistaschnötter. Garnera med citronmeliss.

Recept från