Marängägg

Söta små pavlovor som fylls med citruskräm och får utseendet av ägg.
Åsa Swanberg
Foto: Åsa Swanberg

Ingredienser

  • 3 äggvitor
  • 1,75 dl strösocker

Fyllning 1

  • 1,5 dl juice - t ex apelsin eller passionsfrukt
  • hushållsfärg - gul
  • 1 msk majsstärkelse (Maizena) - Maizena
  • 2 msk vatten
  • 2 tsk strösocker

Fyllning 2

  • 2 msk florsocker
  • 10 msk yoghurt - turkisk

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 100°. Vispa äggvitorna till ett fast skum. Tillsätt sockret, lite i taget, under vispning. Vispa till en blank, tjock marängsmet.

  2. Klicka ut marängsmeten i rundlar, ca 10 cm i diameter, på en plåt med bakplåtspapper. Gör en fördjupning i mitten på varje maräng med baksidan av en sked.

  3.  Grädda marängerna mitt i ugnen ca 1 timme. Stäng av ugnsvärmen, sätt luckan på glänt och låt marängerna stå kvar i ugnen ca 1 timme men gärna över natten.

  4. Fyllning 1: Blanda juice och hushållsfärg i en kastrull. Vispa ihop majsstärkelse och vatten och vispa ner det i juicen.

  5. Koka upp juiceblandningen under omrörning tills den tjocknar. Vispa ner sockret.

  6. Häll krämen i en skål. Täck den med plastfolie direkt på krämen och ställ i kylen ca 1 timme.

  7. Pudra marängernas fördjupningar med florsocker. Lägg en matsked yoghurt i varje fördjupning och toppa med den gula krämen. Servera marängäggen genast.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!