Maräng- och jordgubbstårta

Recept på maräng- och jordgubbstårta med röd apelsinmousse och lime. Tårtan kan förberedas i god tid. Baka marängtoppar för garnering och förbered moussen dagen före. Moussen kan även frysas innan den vispas upp. Vi valde att köpa marängbottnarna och bakade istället små rosa maränger till garnering.

För 6-8 personer

Ingredienser

2 marängbottnar
1 liter jordgubbar

Mousse:

3 gelatinblad
1 lime
1,5 dl vispgrädde + 1,5 dl
1 dl blodapelsinjuice
1 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker

Garnering:

rosa maränger se recept

30 minuter + 3 h i kyl

Maräng- och jordgubbstårta – gör så här:

  1. Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 min. Skölj limen noga i ljummet vatten. Riv skalet och pressa ut 2 msk saft.
  2. Värm 1 1/2 dl grädde, juice, florsocker och vaniljsocker. Tillsätt limeskal och -saft. Ta upp och smält gelatinbladen i blandningen. Låt smeten svalna. 
  3. Blanda i 1 1/2 dl grädde och ställ smeten i kylen ca 3 timmar. 
  4. Vispa moussen fluffig. Snoppa och halvera jordgubbarna. Lägg ihop marängbottnarna med mousse och jordgubbar på och emellan. Garnera med rosa maränger, blad och blommor. 

 

Fler recept med: Midsommar, Tårtor