Maräng- och jordgubbstårta

Recept på maräng- och jordgubbstårta med röd apelsinmousse och lime. Tårtan kan förberedas i god tid. Baka marängtoppar för garnering och förbered moussen dagen före. Moussen kan även frysas innan den vispas upp. Vi valde att köpa marängbottnarna och bakade istället små rosa maränger till garnering.
Carina Wall

Ingredienser

  • 2 marängbottnar
  • 1 l jordgubbar

Mousse

  • 3 gelatinblad
  • 1 lime
  • 1,5 dl vispgrädde - + 1,5 dl
  • 1 dl blodapelsinjuice
  • 1 dl florsocker
  • 1 tsk vaniljsocker

Garnering

  • rosa maränger - se recept

Gör så här

  1. Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 min. Skölj limen noga i ljummet vatten. Riv skalet och pressa ut 2 msk saft.

  2. Värm 1 1/2 dl grädde, juice, florsocker och vaniljsocker. Tillsätt limeskal och -saft. Ta upp och smält gelatinbladen i blandningen. Låt smeten svalna. 

  3. Blanda i 1 1/2 dl grädde och ställ smeten i kylen ca 3 timmar. 

  4. Vispa moussen fluffig. Snoppa och halvera jordgubbarna. Lägg ihop marängbottnarna med mousse och jordgubbar på och emellan. Garnera med rosa maränger, blad och blommor.

  5. Recept på små rosa maränger

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!