Mannagrynsdessert med aprikoser, rostade mandlar och fruktsås

Använd alltid nystött kardemumma, då smakar den som mest. En riktig nostalgidessert!
Allt om Mat

Ingredienser

  • 4 dl mjölk
  • 1 krm salt
  • 2 msk strösocker
  • 0,5 - 1 tsk kardemumma - nystött
  • 4 msk mannagryn
  • 1 dl yoghurt - turkisk eller grekisk
  • 0,5 dl sötmandel
  • 0,5 dl aprikoser - torkade

Tillbehör

  • 3 dl fruktsoppa - (Ekströms)
  • 1 msk citron - pressad

Gör så här

  1. Koka upp mjölk, salt, socker och kardemumma i en kastrull. Vispa ner grynen. Låt gröten koka ihop ca 4 min på svag värme. Rör ordentligt under tiden.

  2. Rosta mandlarna i torr stekpanna, hacka dem grovt.

  3. Vispa ner hälften av yoghurten i gröten. Hacka aprikoserna och blanda ner hälften av mandlarna och aprikoserna i gröten. Ställ in i kylen. Låt kallna.

  4. Blanda fruktsoppa och citronsaft. Rör ner resten av yoghurten i gröten. Servera med rostade hackade mandlar och aprikoser på toppen.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!