00000

Använd alltid nystött kardemumma, då smakar den som mest. En riktig nostalgidessert!

För 4 personer

Ingredienser

4 dl mjölk
1 krm salt
2 msk strösocker
0,5-1 tsk kardemumma nystött
4 msk mannagryn
1 dl yoghurt turkisk eller grekisk
0,5 dl sötmandel
0,5 dl aprikoser torkade

Tillbehör:

3 dl fruktsoppa (Ekströms)
1 msk citron pressad

Mannagrynsdessert med aprikoser, rostade mandlar och fruktsås – gör så här:

  1. Koka upp mjölk, salt, socker och kardemumma i en kastrull. Vispa ner grynen. Låt gröten koka ihop ca 4 min på svag värme. Rör ordentligt under tiden.
  2. Rosta mandlarna i torr stekpanna, hacka dem grovt.
  3. Vispa ner hälften av yoghurten i gröten. Hacka aprikoserna och blanda ner hälften av mandlarna och aprikoserna i gröten. Ställ in i kylen. Låt kallna.
  4. Blanda fruktsoppa och citronsaft. Rör ner resten av yoghurten i gröten. Servera med rostade hackade mandlar och aprikoser på toppen.