Mannagrynsdessert med aprikoser, rostade mandlar och fruktsås

Använd alltid nystött kardemumma, då smakar den som mest. En riktig nostalgidessert!

Mannagrynsdessert med aprikoser, rostade mandlar och fruktsås – gör så här:

  1. Koka upp mjölk, salt, socker och kardemumma i en kastrull. Vispa ner grynen. Låt gröten koka ihop ca 4 min på svag värme. Rör ordentligt under tiden.
  2. Rosta mandlarna i torr stekpanna, hacka dem grovt.
  3. Vispa ner hälften av yoghurten i gröten. Hacka aprikoserna och blanda ner hälften av mandlarna och aprikoserna i gröten. Ställ in i kylen. Låt kallna.
  4. Blanda fruktsoppa och citronsaft. Rör ner resten av yoghurten i gröten. Servera med rostade hackade mandlar och aprikoser på toppen.

Recept från