55555

Klassiska drinken Manhattan - i marmeladform! En perfekt ge bort-present till marmeladfantaster och drinksugna. Manhattan-marmelad har aningen beska, och för en gångs skull kommer cocktailkörsbären till sin rätt. Passar till toast och lagrad hårdost.

För 1

Ingredienser

0,5 dl cocktailkörsbär
2,5 apelsin
0,5 dl bourbon
0,5 dl vermouth, söt
2 msk citron, pressad
1 stänk Angostura bitter
300 g syltsocker

30 minuter

Manhattan-marmelad – gör så här:

  1. Halvera körsbären. Skölj apelsinerna i ljummet vatten. Skär av det gula från 2 apelsiner med potatisskalare. Finstrimla skalen, mät till 2 dl skal. Pressa ut 1 dl saft. Skär 1/2 apelsin i skivor.
  2. Koka ihop apelsinsaft, apelsinskal och skivad apelsin med bourbon, vermouth, citronsaft och Angostura ca 10 min. Blanda i körsbären. Mät blandningen till 3 dl. Tillsätt sockret och koka kraftigt under omrörning ca 3 min.
  3. Häll upp i väl rengjorda burkar och låt kallna.
Alkoholfritt! Eftersom sylten kokas avdunstar alkoholen i marmeladen så att bara smaken blir kvar och inte alkoholen.