00000

Friskt och lätt både att göra och att äta. För 8 personer i glas om 5 msk eller till 16 personer i glas i snapsstorlek.

För 8 person(er)

Ingredienser

3 gelatinblad
135 g mangopuré barnmatsburk
50 g florsocker
2,5 dl yoghurt naturell (3 %)
1 dl vispgrädde

Hallongelé

2 gelatinblad
1 dl koncentrerad hallonsaft
1 dl vatten
1 msk pressad citron
2 droppar röd karamellfärg

Mangoyoghurtmousse – gör så här:

  1. Lägg gelatinbladen i kallt vatten 5 min. Blanda mangopuré, florsocker och yoghurt i en bunke. Vispa grädden fluffig, ej för hårt.
  2. Lyft upp gelatinbladen och smält dem på svag värme i en kastrull.
    Dra kastrullen åt sidan och vänd ner en del av mangoblandningen och blanda väl.
  3. Blanda det med resten av mangoblandningen och grädden. Fördela i små glas ca 7 cl och ställ kallt att stelna.
  4. Hallongelé: Lägg gelatinbladen i kallt vatten 5 min. Lyft upp gelatinbladen och smält dem på svag värme i lite av hallonsaften.
    Tillsätt resten av saften, vatten, citronsaft och eventuellt karamellfärg. Fördela över mangomoussen och ställ kallt att stelna i ca 1 timme. Servera.