00000

Mangoyoghurtglass med gurkmeja, morot och svartpeppar får en smakskjuts av gurkmeja och svartpeppar.  

För 6-8 personer:

Ingredienser

500 g mango, fryst
1 gelatinblad
3,25 dl strösocker
2 dl vatten
40 g glykos, (ca 3 msk)
1,5 tsk gurkmeja, mald
2 dl morotsjuice
3,5 dl yoghurt, grekisk (10  %)
1 krm svartpeppar, nymald

Tillbehör:

mango
pithaya
svartpeppar

15 minuter + tid att frysa

Mangoyoghurtglass med gurkmeja, morot och svartpeppar – gör så här:

  1. Tina mangon och mixa den till en slät puré. Lägg gelatinbladet i kallt vatten ca 5 min.
  2. Koka upp socker, vatten, glykos och gurkmeja till en sockerlag. Ta kastrullen från värmen. Lyft upp gelatinbladet och smält det i den varma lagen. Låt svalna något.
  3. Rör ner mangopuré och morotsjuice i lagen. Vispa i yoghurten och krydda med peppar. Kyl ner i ett iskallt vattenbad.
  4. Frys glassen i glassmaskin tills den är fast och krämig. Sätt in glassen i frysen ca 1 timme före servering.
  5. Kärna ur och skär mangon i klyftor. Skär pithayan i skivor och stansa ut stjärnor. Lägg glass och frukt på tallrikar och strö över peppar.

 

Fler recept med: Efterrätt och dessert