Mangoterrin med myntayoghurt

Om mangon är omogen kan den läggas i ett soligt fönster 2-3 dagar så mognar den. Eller använd fryst mango, som inte behöver tinas innan den  läggs i sockret.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 3 magnor - väl mogna à 300 g (ca 500 g fruktkött)
  • 2 gelatinblad
  • 1 dl strösocker
  • 2 msk lime - pressad

Myntayoghurt

  • 2 dl turkisk yoghurt
  • 2 msk florsocker
  • 4 msk mynta - hackad

Garnering

  • 6 drömmar - (småkakor)
  • 12 myntakvistar

Gör så här

  1. Skala och skär mangon i stora tärningar. Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 min.

  2. Smält socker och limesaft i en stekpanna tills sockret är gyllenbrunt. Lägg i mangobitarna och låt koka 1-2 min.

  3. Ta upp och låt gelatinbladen smälta i stekpannan. Häll fruktblandningen i en liten plastklädd form, ca 1 liter. Låt stelna i kylen ca 3 timmar. Ställ terrinen i frysen ca 1 timme så att den blir halvfryst.

  4. Blanda ingredienserna till myntayoghurten.

  5. Skär terrinen i skivor och servera med myntayoghurt. Garnera med krossade kakor och myntakvistar.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!