44444

Det blir marängsmet över, men det är svårt att göra mindre sats. Marängsmeten går bra att frysa. Den kan sparas i frysen 3 månader. Kokosessens finns att köpa på essencefabriken.se.

För 8 tarteletter

Ingredienser

3 dl vetemjöl, (180 g)
1 dl strösocker
100 g smör
2 krm bakpulver
1 äggula

Mangokräm

125 g mango, fryst
4 msk strösocker
1 gelatinblad
1 äggula
1 ägg
2 tsk citron, pressad
50 g smör

Italiensk maräng

3 äggvitor
2,5 dl strösocker
0,5 dl vatten
1 krm kokosessens

garnering

, rostade kokosflingor, eventuellt röda vinbär och minikokosnötter

Mangotartelett med kokosmaräng

1. Tarteletter: Hacka ihop mjöl, socker, smör och bakpulver, gärna i matberedare. Tillsätt ägget och arbeta snabbt ihop till en deg.  Låt degen vila i kylskåpet ca 30 min.
2. Sätt ugnen på 200°. Kavla eller tryck ut degen i tartelettformar, ca 9 cm i diameter. Nagga dem i bottnen med en gaffel och grädda mitt i ugnen ca 15 min. Låt kakorna svalna innan de lossas från formarna och får kallna.
3. Mangokräm: Tina och mixa mango och 1 msk socker med mixerstav. Lägg gelatinbladet i kallt vatten ca 5 min.
4. Blanda mangopurén med äggula, ägg, citronsaft och 3 msk socker i en kastrull. Låt koka upp under omrörning. Ta kastrullen åt sidan och rör i gelatinblad och smör. Låt krämen kallna.
5. Italiensk maräng: Vispa äggvitorna till fast skum. Koka socker och vatten till 121°. Häll den heta lagen i  äggvitorna under ständig vispning. Vispa marängsmeten tills den är riktigt fast och blank. Fyll den i en spritspåse med slät tyll.
6. Fördela mangokrämen i pajskalen. Spritsa på marängsmeten i små toppar. Bränn marängtopparna med brännare.
7. Garnera tarteletterna med
rostade kokosflingor och eventuellt röda vinbär och mini-
kokosnötter.