3.73.73.73.73.7

En frisk och god tårta som uppskattas av många.

För 12 bitar:

Ingredienser

Fyllning:

4 dl matlagningsgrädde, laktosfri
0,5 dl strösocker
0,5 dl majsstärkelse, Maizena
2 burkar mangopuré, barnmat (ca 135g)

Garnering:

2 gelatinblad
1 dl vatten
0,5 dl strösocker
5 droppar hushållsfärg, gul
1 mango
0,25 kokosnöt
citronmelissblad

Mangotårta (gluten- och laktosfri) – gör så här:

 

  1. Byt ut vetemjölet i tårtbottnen mot samma mängd fin glutenfri mix samt 1 tsk fiberhusk. Baka anslagen enligt ett grund­recept.
  2. Koka upp grädden med sockret. Tillsätt majsstärkelsen utrörd i lite kallt vatten och låt koka upp. Ta kastrullen åt sidan och blanda i mango­purén. Låt krämen kallna. Lägg ihop tårtbottnarna med kräm emellan, runt om och ovanpå.
  3. Lägg gelatinbladen i rikligt med kallt vatten ca 5 min. Koka upp vatten och socker i en kastrull. Ta upp och låt gelatinbladen smälta i lagen. Färga lagen gul med hushållsfärg. Låt stå tills gelén blivit trögflytande som äggvita.
  4. Skala, kärna ur och skär mangon i bitar. Knäck kokosnöten och hyvla tunna remsor av kokosen med en potatisskalare. Fördela mangon på tårtan och skeda över gelén. Tryck fast kokosremsor runt om tårtan. Ställ kallt till servering.
  5. Strö över citronmelissblad och hyvlad kokos, servera.