Mangotårta (gluten- och laktosfri)

En frisk och god tårta som uppskattas av många.
Charlotte Jenkinson
Foto: Ulf Svensson

Fyllning

  • 4 dl matlagningsgrädde - laktosfri
  • 0,5 dl strösocker
  • 0,5 dl majsstärkelse (Maizena) - Maizena
  • 2 burkar mangopuré - barnmat (ca 135g)

Garnering

  • 2 gelatinblad
  • 1 dl vatten
  • 0,5 dl strösocker
  • 5 droppar hushållsfärg - gul
  • 1 mango
  • 0,25 kokosnöt
  • citronmelissblad

Gör så här

  1. Byt ut vetemjölet i tårtbottnen mot samma mängd fin glutenfri mix samt 1 tsk fiberhusk. Baka anslagen enligt ett grund­recept.

  2. Koka upp grädden med sockret. Tillsätt majsstärkelsen utrörd i lite kallt vatten och låt koka upp. Ta kastrullen åt sidan och blanda i mango­purén. Låt krämen kallna. Lägg ihop tårtbottnarna med kräm emellan, runt om och ovanpå.

  3. Lägg gelatinbladen i rikligt med kallt vatten ca 5 min. Koka upp vatten och socker i en kastrull. Ta upp och låt gelatinbladen smälta i lagen. Färga lagen gul med hushållsfärg. Låt stå tills gelén blivit trögflytande som äggvita.

  4. Skala, kärna ur och skär mangon i bitar. Knäck kokosnöten och hyvla tunna remsor av kokosen med en potatisskalare. Fördela mangon på tårtan och skeda över gelén. Tryck fast kokosremsor runt om tårtan. Ställ kallt till servering.

  5. Strö över citronmelissblad och hyvlad kokos, servera.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!