4.84.84.84.84.8

Mangold med chili och vitlök är kryddigt och gott. Serveras som ensamrätt eller som tillbehör till grillad kyckling. Kamutvete är en gammal vetesort som först odlades i Egypten.

För 4 personer:

Ingredienser

3 dl kamutvete, med kort koktid, t ex Frebaco
500 g mangold, gärna i olika färger
1 röd chili, t ex spansk peppar
2 vitlöksklyftor
1 dl cashewnötter
2 msk olivolja
2 krm salt

15 minuter

Mangold med chili och vitlök – gör så här:

  1. Koka kamutvetet enligt anvisning på förpackningen. Låt rinna av.
  2. Skölj mangolden väl. Skär stjälkarna i 3–4 cm långa bitar och bladen i breda strimlor.
  3. Fräs stjälkarna i olja ca 5 min. Lägg på ett lock så de ångas 1–2 min. Riktigt späd mangold behöver inte ångas.
  4. Kärna ur chilin och ta bort mellanväggar och fäste. Hacka chilin. Skala och hacka vitlöken. Blanda ner mangoldblad, chili, vitlök och cashewnötter i stekpannan. Krydda med salt. Fortsätt steka 2–3 min. Vänd runt några gånger under tiden.
  5. Blanda ner kamutvetet och servera.