Mangold med chili och vitlök

Mangold med chili och vitlök är kryddigt och gott. Serveras som ensamrätt eller som tillbehör till grillad kyckling. Kamutvete är en gammal vetesort som först odlades i Egypten.
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 3 dl kamutvete - med kort koktid, t ex Frebaco
  • 500 g mangold - gärna i olika färger
  • 1 röd chili - t ex spansk peppar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 dl cashewnötter
  • 2 msk olivolja
  • 2 krm salt

Gör så här

  1. Koka kamutvetet enligt anvisning på förpackningen. Låt rinna av.

  2. Skölj mangolden väl. Skär stjälkarna i 3–4 cm långa bitar och bladen i breda strimlor.

  3. Fräs stjälkarna i olja ca 5 min. Lägg på ett lock så de ångas 1–2 min. Riktigt späd mangold behöver inte ångas.

  4. Kärna ur chilin och ta bort mellanväggar och fäste. Hacka chilin. Skala och hacka vitlöken. Blanda ner mangoldblad, chili, vitlök och cashewnötter i stekpannan. Krydda med salt. Fortsätt steka 2–3 min. Vänd runt några gånger under tiden.

  5. Blanda ner kamutvetet och servera.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!