00000

Supersnabb och festlig lax smaksätts med mango, lime och rökkryddan Liquid smoke och serveras på en sallad med avokado.

För 4 person(er)

Ingredienser

600 g laxfilé utan skinn
1 tsk salt
1 dl mangoketchup
1 lime, rivet skal och saft
0,5 tsk liquid smoke

Tillbehör

2 avokadofrukter
150 g blandad sallad
1 tsk pressad citronsaft
1 msk olivolja

Lax i ugn med god smaksättning – gör så här:

  1. Sätt ugnen på högsta värme och grill. Salta laxen och skär den i portionsbitar. Blanda samman mangoketchup, rivet skal och saft av lime och Liquid smoke. Bred hälften av blandningen över laxen och lägg den i en ugnssäker form.
  2. Grilla laxen, högst upp i ugnen, ca 5 min. Låt vila några min under folie.
  3. Skala och skär avokadorna i bitar. Blanda med salladen och droppa över lite pressad citron och olja.
  4. Servera laxen med salladen och med resten av såsen vid sidan om.