I annonssamarbete med SANTA MARIA

00000

Ett smakrikt och spännande mellanmål som även passar perfekt som dessert till den thailändska middagen. Den söta kokossåsen tillsammans med fräsch mango och mynta är en smakkombination som passar perfekt med det klibbiga riset.

 

För 4

Ingredienser

Mango sticky rice med smak av kokos och färsk mynta

1 dl jasminris
3 dl vatten
200 ml kokosmjölk Santa Maria Extra Creamy Coconut Milk, spara 2 msk till kokossåsen
1/2 dl socker
1/2 tsk salt
2 st mango skivad, (alt 1 pkt fryst mango)
5 blad mynta strimlade

Kokossås

2 msk kokosmjölk det som sparades ovan
2 msk vatten
1/2 msk florsocker
1 krm salt

30 min

Mango Sticky Rice:

1. Låt riset svälla i vattnet minst 3 timmar innan kokning, gärna över natten.

2. Koka det svällda riset mjukt under lock, i ca 15 min.

3. Medan riset fortfarande är varmt tillsätt kokosmjölk, socker och salt.

4. Låt svalna så att kokosmjölken tas upp av riset, ca 20 minuter.

5. Servera i skålar tillsammans med mango och mynta

Kokossås:

Blanda ingredienserna till kokossåsen och häll den över desserten.