Mango- och tesherbet

Sherbet är en sorbet som man tillsatt mjölk eller någon annan mejeriprodukt i.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 1 dl strösocker
  • 3 dl vatten
  • 300 g mango - fryst
  • 1 lime - finrivet skal och saft
  • 1 gelatinblad
  • 250 g kesella vanilj - (1 burk)
  • 30 msk glykos - eller flytande honung
  • 1 tsk teblad - earl grey

Gör så här

  1. Tina och mixa mangon till en puré. Lägg gelatinbladet i kallt vatten ca 5 min.

  2. Koka upp socker, vatten, glykos eller honung och teblad. Ta kastrullen från värmen och tillsätt limeskal och limesaft. Sila. Lyft upp gelatinet och smält det i den varma lagen. Låt lagen kallna.

  3. Blanda lagen med mangopuré och kesella. Kör smeten i en glassmaskin. Lägg sherbeten i en form och ställ in den i frysen 1 timme.

  4. Servera i strutar.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!