Mango- och passionsfrukttårta med marängtäcke
- Sätt ugnen på 125°.
- Halvera och skrapa ur passionsfrukterna. Passera dem genom en sil. Blanda purén med socker och rör tills sockret smält.
- Tillsätt kesella och mascarpone och blanda till en jämn smet.
- Skala och kärna ur mangon. Skär den i tunna skivor.
- Bred hallonsylt på två av tårtbottnarna. Fördela därefter passionsfruktfyllningen och mangon ovanpå sylten. Lägg ihop bottnarna.
- Blanda ingredienserna till marängen i en bunke. Vispa med elvisp över vattenbad tills smeten är 58°. Ta bort från vattenbadet och fortsätt vispa tills smeten kallnat.
- Färga hälften av smeten med hushållsfärg. Bred ett jämnt lager runtom och ovanpå tårtan.
- Fyll den vita marängsmeten i en spritspåse utan tyll (spritsmunstycke) och spritsa små toppar runt tårtan.
- Grädda mitt i ugnen ca 10 min. Låt tårtan kallna före servering. Garnera med björnbär, mynta och plastspindlar.
Svart hushållsfärg
Svart hushållsfärg finns både som pulver och i flytande form. Prova dig fram, med lite i taget, till en lagom gråsvart färg.
Svart hushållsfärg finns bl a på mat.se.