Mango- och passionsfrukttårta med marängtäcke

Överraska med en läskig och god mango- och passionsfrukttårta med marängtäcke till Halloween.

Mango- och passionsfrukttårta med marängtäcke

  1. Sätt ugnen på 125°.
  2. Halvera och skrapa ur passionsfrukterna. Passera dem genom en sil. Blanda purén med socker och rör tills sockret smält.
  3. Tillsätt kesella och mascarpone och blanda till en jämn smet.
  4. Skala och kärna ur mangon. Skär den i tunna skivor.
  5. Bred hallonsylt på två av tårtbottnarna. Fördela därefter passionsfruktfyllningen och mangon ovanpå sylten. Lägg ihop bottnarna.
  6. Blanda ingredienserna till marängen i en bunke. Vispa med elvisp över vattenbad tills smeten är 58°. Ta bort från vattenbadet och fortsätt vispa tills smeten kallnat.
  7. Färga hälften av smeten med hushållsfärg. Bred ett jämnt lager runtom och ovanpå tårtan.
  8. Fyll den vita marängsmeten i en spritspåse utan tyll (spritsmunstycke) och spritsa små toppar runt tårtan.
  9. Grädda mitt i ugnen ca 10 min. Låt tårtan kallna före servering. Garnera med björnbär, mynta och plastspindlar.

 

Svart hushållsfärg

Svart hushållsfärg finns både som pulver och i flytande form. Prova dig fram, med lite i taget, till en lagom gråsvart färg.

Svart hushållsfärg finns bl a på mat.se och mathem.se.

Recept från