Mango- och passions- fruktssemifreddo med granatäpple

4.74.74.74.74.7

Recept på mango- och passions- fruktssemifreddo med granatäpple. Avsluta middagen med en len och fruktig semifreddo.

För 8 personer:

Ingredienser

200 g mango, fryst
4 passionsfrukter
1 vaniljstång
2 ägg
0,5 dl strösocker, + 1 dl 
3 dl vispgrädde
1 dl yoghurt, turkisk

Garnering:

passionsfrukt
granatäpple

40 minuter + 3 timmar i frysen

Mango- och passions- fruktssemifreddo med granatäpple — gör så här:

  1. Tina mangon. Mixa den slät med mixerstav. Halvera och gröp ur passionsfrukterna. Passera kärnorna genom en sil. Dela vaniljstången och skrapa ut fröna.
  2. Dela äggen. Vispa äggvitorna till ett fast skum. Tillsätt 1/2 dl socker och vispa till en blank smet.
  3. Vispa grädden. Vispa äggulorna, 1 dl socker och vaniljfrön pösigt. Rör ner mango- och passionsfruktspuréerna. Vänd ner grädde och yoghurt och till sist äggvitan.
  4. Häll smeten i en form, ca 1 liter. Frys ca 3 timmar.
  5. Ta fram semifreddon i rumstemperatur ca 20 min före servering. Garnera med urgröpt passionsfrukt och granatäppelkärnor.
Fler recept med: Frukt och bär, Övrigt