4.44.44.44.44.4

En drömmig efterrätt: Mango- och papayasallad med fluffig limekräm! Hittar du inte färsk mogen och fin mango kan den ersättas med fryst.

För 4 personer:

Ingredienser

1 lime
2 äggulor
0,5 dl rårörsocker
1 dl vispgrädde
1 mango
0,25 papaya, helst av den större sorten

10 minuter

Mango- och papayasallad med fluffig limekräm – gör så här:

  1. Skölj limen noga i ljummet vatten. Riv skalet och pressa ut 1 msk saft. Vispa äggulor och socker pösigt. Blanda ner limeskalet. Vispa grädden. Vänd ner grädden i äggvispet.
  2. Skala, kärna ur och skär mango och papaya i kuber. Blanda med limesaften.
  3. Servera frukten med limekrämen.

 

Fler recept med: Fredagsmat, Frukt och bär