Mango- och kräftsallad

Sallad serverad i snäckskal är riktigt elegant, men små glas går också bra.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 1 burk kräftstjärtar i lag - (ca 350 g)
  • 0,5 gurka
  • 1 mango
  • 0,5 papaya

Dressing

  • 0,5 röd chili - t ex spansk peppar
  • 0,5 kruka koriander - färsk
  • 4 msk lime - pressad
  • 1 krm salt

Tillbehör

  • ev limeklyftor

Gör så här

  1. Häll av lagen från kräftstjärtarna.

  2. Skär gurkan i småbitar. Skala, kärna ur och skär mango och papaya i småbitar. Blanda frukten med kräftstjärtar och gurka.

  3. Kärna ur och finhacka chilin. Hacka koriandern. Blanda chili, koriander, limesaft och salt. Fördela dressingen över salladen.

  4. Servera salladen i snäckskålar. Lägg eventuellt en limeklyfta i varje snäckskal.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!