00000

Sallad serverad i snäckskal är riktigt elegant, men små glas går också bra.

För 6 person(er)

Ingredienser

1 burk kräftstjärtar i lag (ca 350 g)
0,5 gurka
1 mango
0,5 papaya

Dressing

0,5 röd chili t ex spansk peppar
0,5 kruka färsk koriander
4 msk lime pressad
1 krm salt

Tillbehör

ev limeklyftor

Mango- och kräftsallad

1. Häll av lagen från kräftstjärtarna.
2. Skär gurkan i småbitar. Skala, kärna ur och skär mango och papaya i småbitar. Blanda frukten med kräftstjärtar och gurka.
3. Kärna ur och finhacka chilin. Hacka koriandern. Blanda chili, koriander, limesaft och salt. Fördela dressingen över salladen.
4. Servera salladen i snäckskålar. Lägg eventuellt en limeklyfta i varje snäckskal.

Fler recept med: Buffémat, Sallader, Skaldjur, Svenskt