Många tomaters sallad

Här används tomater av flera slag. Salladen kan gärna vara både lite mosig och lite bitig.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 1 tsk havssalt
  • 1 tsk vitpepparkorn
  • 1 tomat - liten, mogen, grön
  • 5 körsbärstomater - röda
  • 10 körsbärstomater - gula
  • 1 bifftomat
  • 2 msk citron - pressad
  • 2 msk lime - pressad
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk strösocker

Gör så här

  1. Stöt salt och pepparkorn grovt i mortel.

  2. Skiva den gröna tomaten, klyv körsbärstomaterna. Dela bifftomaten.

  3. Häll på olivolja, pressad citron och lime, salt och peppar. Blanda ner de skurna tomaterna inför serveringen, för de saftar sig mycket när de får stå.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!