Mandu – koreanska dumplings med kimchi och pulled pork

Mandu – koreanska dumplings med kimchi och pulled pork är både mjuka och lätt frasiga. Fyllningen till dessa dumplings är av ljust kött – fläsk eller kyckling. Köttet är blandat med kimchi och rostad sesamolja. Mandu kan ångas, stekas eller friteras.
Foto: Per Ranung

Ingredienser

  • 30 wontondegplattor - eller dumplingdegplattor

Fyllning

  • 300 g pulled pork - eller pulled kyckling
  • 100 g kimchi
  • 2 salladslökar
  • 1 msk ingefära - riven
  • 1 msk sesamolja - rostad
  • 2 msk rapsolja
  • 2 msk vatten

Dippsås

  • 3 msk soja - ljus
  • 1 msk risvinäger
  • 0,5 tsk chiliflakes

Gör så här

  1. Skölj och torka av köttet om det ligger i BBQ-sås. Värm upp det, då blir det enklare att dra isär det med en gaffel, och skär det i mindre bitar. Hacka kimchin. Ansa och strimla salladslöken. Blanda ingredienserna till fyllningen med sesamolja. Spara lite av salladslöken till servering.

  2. Fyll degarken med 1 msk fyllning vardera. Fukta kanten med lite vatten och pressa ihop kanterna till halvmånar eller trekanter. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper som pudrats med vetemjöl så att de inte klibbar fast på underlaget. Ställ dem kallt eller frys in dem styckvis.

  3. Bryn mandun i olja på ena sidan i en stekpanna. Häll på vatten och lägg på ett lock. Ångkoka ca 5 min.

  4. Dippsås: Blanda ihop ingredienserna.

  5. Strö den sparade salladslöken över mandun. Servera med såsen.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!