I annonssamarbete med SöNDAG

00000

Biscotti di prato/Cantucci - receptet räcker till 1 plåt.

För 4 portioner

Ingredienser

150 g skållad och hackad mandel
75 g pinjenötter
100 g smör
1 dl mjölk
500 g vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk äkta vaniljsocker
400 g strösocker
4 ägg, uppvispade
2 tsk apelsinskal, rivet
en nypa salt

1/ Värm ugnen till 200°. Rosta hackad mandel och hela pinjenötter en stund i torr panna. Smält smöret. Låt det svalna.

2/ Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker. Rör ihop alla ingredienserna till en deg.

3/ Tryck ut degen till en cirka 1 cm tjock kaka på en plåt klädd med smörpapper. Grädda kakan i cirka 20 minuter. Tag ut plåten och skär sneda snittar, cirka 2 cm breda. Sprid ut dem på två plåtar. Grädda vidare i ytterligare 25 minuter tills skorporna är gyllengula. Byt plats på plåtarna ett par gånger.

4/ Låt skorporna svalna på galler utan duk och förvara dem sedan i täta burkar.