00000

Servera plättarna kalla eller ljummade i ugnen (100°) precis före servering.

För 20 st

Ingredienser

Plättar

400 g mandelpotatis
1 msk crème fraiche
3 ägg
2 msk vetemjöl
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
2 msk smör till stekning

Citron-creme fraiche

1,25 dl crème fraiche
0,5 citron skalet av
2 tsk citronsaft
1 krm salt

Tillbehör

200 g löjrom
1 krm flingsalt
3 dill kvistar

Mandelpotatisplättar med löjrom och citron-creme fraiche – gör så här:

  1. Plättar: Sjud potatisen med skal 10-15 minuter, tills de är mjuka. Skala och pressa den.
    Blanda med creme fraiche, ägg, vetemjöl, salt och peppar.
  2. Citron-creme fraichen. Vispa creme fraichen fast och luftig.
    Smaka av med citronskal, citronsaft och salt.
  3. Plättar: Smält smöret i en medelvarm stekpanna. Klickaut små plättar och stek dem en knapp minut på var sida, tills de fått fin färg.
  4. Servera med citron-creme fraiche och löjrom. Strö lite
    flingsalt över löjromen. Garnera med dill.
Fler recept med: Förrätter, Övrigt, Smårätter