Mandelpotatischips med löjrom och vaktelägg

00000

Elegant och förvånande enkelt att göra. Det går lätt att skiva mandelpotatisen tunt med potatisskalare om du inte har mandolin.

För 10 person(er)

Ingredienser

2 stora mandelpotatisar
4 dl rapsolja, till fritering
5 vaktelägg
50 g löjrom
10 dillvippor

Mandelpotatischips med löjrom och vaktelägg – gör så här:

  1. Skala och skär potatisen på längden i lövtunna skivor med potatisskalare eller mandolin. Hetta upp oljan i en kastrull till 180°.
    Fritera potatisskivorna, några åt gången, tills de är gyllenbruna och låt dem rinna av på hushållspapper.
  2. Lägg äggen i kallt vatten i en kastrull. Koka upp och låt äggen koka 2 min. Lyft upp och lägg dem i kallt vatten. Skala och lägg dem i kylen.
  3. Servering: Lägg ca 1 tsk löjrom och 1/2 vaktelägg på varje chips. Garnera med en dillvippa och servera direkt.

Köpa mandolin? Här är vår favorit
mandolin

Mandoliner kommer i alla former och färger. Många tar stor plats och ska byggas ihop innan du ens kan börja skiva din gurka. Alla sådana går bort. Den här mandolinen från Kyocera med keramisk egg är helt fantastisk! Tack vare att den är så smidig kommer den också fram väldigt ofta. Enda tillbehöret – en plastgrunka att hålla grönsakerna med – är helt nödvändig för att du ska ha fingertopparna kvar. Läs mer och köp här.

Fler recept med: Smårätter