Mandelpepparkakor

Flagad mandel i pepparkaksdegen blir både stiligt och gott. Mandelpepparkakor med det lilla extra.
Allt om Mat
Foto: Lina Eriksson

Pepparkakor

  • 2,5 dl sirap - ljus
  • 2,5 dl strösocker
  • 1 ägg - litet
  • 2 tsk nejlikor - malda
  • 3 tsk kanel - mald
  • 2 tsk ingefära - mald
  • 2 tsk kardemumma - stött
  • 25 g sötmandel - flagad
  • 150 g smör - rumsvarmt
  • 8 dl vetemjöl - (480 g)

Gör så här

  1. Koka upp sirapen och låt svalna. Rör ner socker, ägg och kryddor, mandel och smör.

  2. Tillsätt mjöl och arbeta ihop degen väl. Låt vila svalt, men inte kallt, till nästa dag.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!