Mandelpanerad tofu med durrasallad och gyllene morotsslaw

Enkel vardagsrätt med frasig panerad tofu och sallad på det glutenfria kornet durra.
Therese Elgquist
Foto: Magnus Carlsson

Ingredienser

  • 275 g fast tofu - neutral gärna ekologisk
  • 1 dl mandelmjöl
  • 2 msk kokosolja
  • 1 msk tamarisoja

Durrasallad

  • 2 dl durrakorn
  • 200 g sockerärter
  • 2 salladslökar

Gyllene morotsslaw

  • 1 dl sojadryck
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 msk äppelcidervinäger
  • 2 dl rapsolja
  • 0,5 tsk salt
  • 300 g morötter
  • 1 äpple - rött

Garnering

  • koriander

Gör så här

  1.  Lägg tofun mellan två bitar hushållspapper och ställ något tungt ovanpå. Låt stå ca 20 min.

  2. Sallad: Koka durran enligt anvisning på förpackningen. Förväll sockerärterna i lättsaltat vatten ca 5 min. Kyl av i kallt vatten. Ansa och strimla salladslöken. Blanda durra, sockerärter och lök.

  3. Morotsslaw: Mixa sojadryck, senap och vinäger med mixerstav. Tillsätt oljan i en tunn stråle och fortsatt mixa tills det är en tjock majonnäs. Krydda med salt.

  4. Skala och grovriv morötterna. Kärna ur och grovriv äpplet. Blanda morötter och äpple med 1/2 dl av majonnäsen, resten kan sparas i en burk med tättslutande lock ca 1 vecka i kylen.

  5. Skär tofun i skivor. Vänd dem runt om i mandelmjöl. Stek på medelvärme i kokosolja tills tofun är gyllene på båda sidor. Sänk värmen, ringla över tamari och låt den sjunka in.

  6. Servera durrasalladen med morotsslaw och nystekt tofu. Garnera med koriander.

Följ oss på Facebook för fler vegetariska recept:

Allt om Mat Vego 

Fler recept med tofu:

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!