Mandelpaj med melonkräm, mascarponefluff och färska bär

Välj en mogen melon med mycket sötma, då smakar krämen så mycket mer.

30 min + 15 min i ugn + 3 1/2 timme i kylen

Mandelpaj med melonkräm, mascarponefluff och färska bär

1. Hacka ihop mjöl, mandelmjöl, smör och socker, gärna i en matberedare. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck ut degen i en pajform med löstagbar kant, ca 26 cm i diameter, och ställ den i kylen ca 30 min.

2. Sätt ugnen på 200 grader. Picka pajbottnen. Grädda mitt i ugnen ca 15 min. Låt pajskalet kallna.

3. Kräm: Skala, kärna ur och skär melonen i bitar. Mixa den slät med mixerstav. Blanda melon, majsstärkelse, socker, citronsaft och vinäger i en kastrull. Låt koka upp och sjud sedan under omrörning ca 5 min. Låt krämen svalna och häll den sedan i pajskalet. Låt kallna i kylen, ca 3 timmar.

4. Klyv vaniljstången och skrapa ut fröna. Vispa vaniljfrön, mascarpone, grädde och florsocker luftigt med elvisp.

5. Lägg bären på pajen och servera med mascarponefluff.

Recept från