Mandelpaj med lime

Mjuk och saftig. En tårta som räcker till många och kan stå färdig i kyl eller frys. Bara att ta fram och servera med eller utan jordgubbar och grädde eller glass.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 3 dl vetemjöl
  • 1 msk strösocker
  • 125 g smör - kallt
  • 3 msk vatten

Fyllning

  • 400 g mandelmassa
  • 100 g smör - mjukt
  • 4 ägg
  • 0,5 lime - saften av
  • 2 msk mandelspån

Gör så här

  1. Mixa eller hacka snabbt ihop mjöl, socker, smör och vatten till en smulig massa.

  2. Tryck ut den i bottnen och lite kant i en 23–25 cm form med löstagbar kant.

  3. Sätt ugnen på 200°. Riv mandelmassan och rör först ihop den med smöret, därefter med äggen och limesaften.

  4. Häll fyllningen i formen, strö över mandelspån och grädda ca 35 min i nedre delen av ugnen.

  5. Ta ut, låt kallna och servera.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!