3.53.53.53.53.5

Mandelmusslor har en fin ton av bittermandel.

För 35 kakor:

Ingredienser

200 g smör, rumsvarmt
1,5 dl strösocker
4 dl vetemjöl, (240 g)
150 g mandelmjöl, (3 dl)
100 g mandelspån
1 krm bittermandelarom
1 ägg

Tillbehör:

3 dl vispgrädde
1 msk strösocker
bär eller sylt

40 minuter + 30 minuter i kyl + 10 minuter i ugn

Mandelmusslor – gör så här:

  1. Vispa smör och socker poröst. Tillsätt övriga ingredienser och arbeta snabbt ihop till en deg. Låt vila i kylen ca 30 min.
  2. Sätt ugnen på 200°. Dela degen i ca 35 bitar. Tryck ut varje bit i smorda veckade formar. Ställ formarna på en plåt.
  3. Grädda mitt i ugnen 8–10 min. Låt kakorna svalna något i formarna innan de försiktigt lossas och får kallna på galler.
  4. Vispa grädde och socker. Servera mandelmusslorna med grädde och bär eller sylt.
Fler recept med: Bakning, Jul, Kakor och bullar