Mandelmusslor

Mandelmusslor har en fin ton av bittermandel.
Foto: Anna Kern

Ingredienser

  • 200 g smör - rumsvarmt
  • 1,5 dl strösocker
  • 4 dl vetemjöl - (240 g)
  • 150 g mandelmjöl - (3 dl)
  • 100 g mandelspån
  • 1 krm bittermandelarom
  • 1 ägg

Tillbehör

  • 3 dl vispgrädde
  • 1 msk strösocker
  • bär - eller sylt

Gör så här

  1. Vispa smör och socker poröst. Tillsätt övriga ingredienser och arbeta snabbt ihop till en deg. Låt vila i kylen ca 30 min.

  2. Sätt ugnen på 200°. Dela degen i ca 35 bitar. Tryck ut varje bit i smorda veckade formar. Ställ formarna på en plåt.

  3. Grädda mitt i ugnen 8–10 min. Låt kakorna svalna något i formarna innan de försiktigt lossas och får kallna på galler.

  4. Vispa grädde och socker. Servera mandelmusslorna med grädde och bär eller sylt.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!