Recept av Allt om Matredaktionen
Mandelmusslor med lingon och kola
Ingredienser
- 100 g smör
- 2,5 dl vetemjöl
- 2 dl mandelmjöl
- 2 msk strösocker
- 1 äggula - liten
Fyllning
- 2 dl lingon
- 1 msk strösocker
- 2 dl vispgrädde
- 1 dl kolasås
Gör så här
-
Hacka ihop smör, vetemjöl, mandelmjöl och socker. Arbeta in äggulan och låt degen vila i kylen ca 1 timme.
-
Sätt ugnen på 200°. Smörj och mjöla formarna väl eller använd silikonformar. Dela degen i två delar och sedan varje del i åtta mindre bitar. Tryck ut en degbit i varje form. De ska inte tryckas ut för tunt.
-
Grädda mitt i ugnen ca 10 min, tills mandelmusslorna fått färg. Låt svalna 10 min innan de försiktigt tas ur formarna.
-
Blanda lingonen med socker. Vispa grädden. Fördela den i mandelmusslorna, lägg på lingon och ringla över kolasås.