Mandelmusslor med lingon och kola

Recept på mandelmussla med lingon och kola. Använd gärna silikonformar. Man slipper smörja dem, och kakorna lossnar lätt ändå. Annars är det viktigt att smörja väl och sedan mjöla formarna.
Recept på mandelmussla med lingon och kola.
Recept på mandelmussla med lingon och kola. Foto: Joel Våreus

Ingredienser

  • 100 g smör
  • 2,5 dl vetemjöl
  • 2 dl mandelmjöl
  • 2 msk strösocker
  • 1 äggula - liten

Fyllning

  • 2 dl lingon
  • 1 msk strösocker
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 dl kolasås

Gör så här

  1. Hacka ihop smör, vetemjöl, mandelmjöl och socker. Arbeta in äggulan och låt degen vila i kylen ca 1 timme. 

  2. Sätt ugnen på 200°. Smörj och mjöla formarna väl eller använd silikonformar. Dela degen i två delar och sedan varje del i åtta mindre bitar. Tryck ut en degbit i varje form. De ska inte tryckas ut för tunt.

  3. Grädda mitt i ugnen ca 10 min, tills mandelmusslorna fått färg. Låt svalna 10 min innan de försiktigt tas ur formarna.

  4. Blanda lingonen med socker. Vispa grädden. Fördela den i mandelmusslorna, lägg på lingon och ringla över kolasås.

Recept av Allt om Matredaktionen

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!