Mandelmums

En riktigt mumsig kaka som är en aning seg och har en kraftig mandelsmak. De ska inte vara helt genomgräddade utan fortfarande lite kletiga i mitten. Förvaras i burk med tättslutande lock för att bevara segheten.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 500 g mandelmassa
  • 200 g strösocker
  • 200 g hasselnötter - grovhackade
  • 1 dl äggvita
  • 2 dl florsocker

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Blanda mandelmassa, socker och hasselnötter. Rör i äggvitan och blanda väl.

  2. Rulla smeten till små bollar à 30 gram styck.

  3. Strö ut florsocker på en tallrik och rulla bollarna i sockret.

  4. Lägg dem på plåt med bakplåtspapper och grädda mitt i ugnen 15-20 minuter. Låt dem kallna på plåten.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!