Mandelmassefromage med apelsinsallad

En festdessert som är lätt att förbereda och servera även om gästerna är många.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 1 gelatinblad
  • 3 msk glögg - Blossa, med rom eller vit rom
  • 125 g mandelmassa - riven
  • 2 äggulor - + 1/2 msk strösocker
  • 1 dl vispgrädde

Apelsinsallad

  • 2 apelsiner
  • 0,5 dl vatten - + 1/2 dl socker
  • 1 stjärnanis
  • 1 kanelstång

Gör så här

  1. Blötlägg gelatinet 5 min.

  2. Värm glöggen i en kastrull, rör ner mandelmassan och ta kastrullen från värmen.

  3. Smält ner gelatinet i smeten.

  4. Vispa gulor och socker pösigt och vispa grädden för sig.

  5. Blanda ner först äggvispet, därefter grädden i mandelsme-ten. Lägg upp i fyra portionsglas eller portionskoppar och kyl 3 timmar.

  6. Borsta och ta skalstrimlor från en av apelsinerna. Koka strimlorna med vatten, socker, stjärnanis och kanel 3 min. Låt det sedan kallna.

  7. Skär bort skalet på apelsinerna in till fruktköttet och skär ut hinnfria klyftor. Lägg klyftorna att dra i lagen en timme. Servera dem till eller på fromagen.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!