Mandelmassefromage med apelsinsallad
Ingredienser
- 1 gelatinblad
- 3 msk glögg - Blossa, med rom eller vit rom
- 125 g mandelmassa - riven
- 2 äggulor - + 1/2 msk strösocker
- 1 dl vispgrädde
Apelsinsallad
- 2 apelsiner
- 0,5 dl vatten - + 1/2 dl socker
- 1 stjärnanis
- 1 kanelstång
Gör så här
-
Blötlägg gelatinet 5 min.
-
Värm glöggen i en kastrull, rör ner mandelmassan och ta kastrullen från värmen.
-
Smält ner gelatinet i smeten.
-
Vispa gulor och socker pösigt och vispa grädden för sig.
-
Blanda ner först äggvispet, därefter grädden i mandelsme-ten. Lägg upp i fyra portionsglas eller portionskoppar och kyl 3 timmar.
-
Borsta och ta skalstrimlor från en av apelsinerna. Koka strimlorna med vatten, socker, stjärnanis och kanel 3 min. Låt det sedan kallna.
-
Skär bort skalet på apelsinerna in till fruktköttet och skär ut hinnfria klyftor. Lägg klyftorna att dra i lagen en timme. Servera dem till eller på fromagen.