00000

En festdessert som är lätt att förbereda och servera även om gästerna är många.

För 4 personer

Ingredienser

1 gelatinblad
3 msk glögg, Blossa, med rom eller vit rom
t rom
125 g mandelmassa, riven
2 äggulor, + 1/2 msk strösocker
1 dl vispgrädde

Apelsinsallad

2 apelsiner
0,5 dl vatten, + 1/2 dl socker
1 stjärnanis
1 kanelstång

Mandelmassefromage med apelsinsallad

1. Blötlägg gelatinet 5 min.
2. Värm glöggen i en kastrull, rör ner mandelmassan och ta kastrullen från värmen.
3. Smält ner gelatinet i smeten.
4. Vispa gulor och socker pösigt och vispa grädden för sig.
5. Blanda ner först äggvispet, därefter grädden i mandelsme-ten. Lägg upp i fyra portionsglas eller portionskoppar och kyl 3 timmar.
6. Borsta och ta skalstrimlor från en av apelsinerna. Koka strimlorna med vatten, socker, stjärnanis och kanel 3 min. Låt det sedan kallna.
7. Skär bort skalet på apelsinerna in till fruktköttet och skär ut hinnfria klyftor. Lägg klyftorna att dra i lagen en timme. Servera dem till eller på fromagen.