00000

Ett ljuvligt gott recept på en söt mandel- och marängkaka. Garnera med säsongens färska bär och gröna blad.

För 8 personer

Ingredienser

250 g mandelmassa
2 ägg
0,5 dl vetemjöl
0,5 tsk bakpulver
0,5 lime rivet skal
1 dl strösocker

Tillbehör

1 l bär t ex hallon, blåbär, vinbär, smultron
1 pkt grädde vispad

20 min + 30 min i ugn

Mandelmaräng med sommarbär

1. Sätt ugnen på 175°. Riv mandelmassan fint.
2. Dela äggen och rör ihop äggulorna med mandelmassa i en skål. Blanda mjöl, bakpulver och rivet limeskal. Rör ner blandningen i mandelmassan.
3. Spänn fast ett bakplåtspapper i en form med löstagbar kant, 24 cm i diameter. Häll i smeten.
4. Vispa äggvitorna till ett skum, tillsätt sockret och vispa till en fast maräng. Bred marängen över kaksmeten. Grädda i nedre delen av ugnen ca 30 min. Skydda kakan med en plåt om den ser ut att bli för mörk.
5. Låt kakan svalna. Servera med färska bär och eventuellt en gräddklick.