00000

Gammaldags kakor som blir lite mer knapriga tack vare den hackade mandeln. Bittermandeln kan ersättas med hushållsarom med bittermandelsmak. På flaskan står hur mycket man ska ersätta med.

För 20 stycken

Ingredienser

50 g sötmandel, (en knapp dl)
12 bittermandlar
125 g smör
2 dl strösocker
1 ägg
1 dl filmjölk
5 dl vetemjöl, (300 g)
2 tsk hjorthornssalt

Pensling:

ägg

Garnering:

2 msk sötmandel, hackad
2 msk pärlsocker

1. Sätt ugnen på 200°.
2. Hacka sötmandeln. Riv bittermandeln på rivjärn. Rör smör och socker poröst. Tillsätt ägg och filmjölk. Blanda mjöl och hjorthornssalt och rör ner i smeten tillsammans med sötmandel och bittermandel.
3. Klicka ut smeten till avlånga bullar på bakpappersklädda plåtar. Pensla med uppvispat ägg och strö över mandel och pärlsocker.
4. Grädda mitt i ugnen ca 12 min. Låt kubbarna svalna på galler.

Fler recept med: Bakning, Kakor och bullar, Övrigt