44444

Mandelkubben är en gammal goding som är allra bäst nybakad. Garnera med pärlsocker innan gräddning.

För 25-30 kakor

Ingredienser

8-10 bittermandlar
100 g smör, rumsvarmt
1,5 dl strösocker
1 ägg
2 dl gräddfil
2 tsk hjorthornssalt
5,5 dl vetemjöl, (330 g)

Garnering:

pärlsocker

30 minuter

Mandelkubbar – gör så här:

  1. Sätt ugnen på 220°. Riv eller mal mandeln. Vispa smör och socker poröst. Tillsätt ägg, gräddfil, hjorthornssalt, mandel och mjöl.
  2. Forma degen till en rulle och skär den i bitar. Lägg bitarna på plåtar med bakplåtspapper. Forma eventuellt till bitarna så att de får lätt rektangulär form. Strö på pärlsocker.
  3. Grädda mandelkubbarna mitt i ugnen 8–10 min. Låt svalna på galler.
Fler recept med: Bakning, Kakor och bullar