Mandelkubb – klassiskt recept

Mandelkubb är en gammal goding som är allra bäst nybakad. Garnera med pärlsocker innan gräddning.
Foto: Thomas Hjertén

Ingredienser

  • 8 - 10 bittermandlar
  • 100 g smör - rumsvarmt
  • 1,5 dl strösocker
  • 1 ägg
  • 2 dl gräddfil
  • 2 tsk hjorthornssalt
  • 5,5 dl vetemjöl - (330 g)

Garnering

  • pärlsocker

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 220°. Riv eller mal bittermandeln. Vispa smör och socker poröst. Tillsätt ägg, gräddfil, hjorthornssalt, bittermandel och mjöl.

  2. Forma degen till en rulle och skär den i bitar. Lägg bitarna på plåtar med bakplåtspapper. Forma eventuellt till bitarna så att de får lätt rektangulär form. Strö på pärlsocker.

  3. Grädda mandelkubbarna mitt i ugnen 8–10 min. Låt svalna på galler.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!