Mandelkrokant med choklad och krossade karameller

Mandelkrokant med choklad och krossade karameller är ett smarrigt godis som barnen kan hjälpa till att garnera!
Foto: Lisa Björner

Ingredienser

  • 100 g smör
  • 1 dl strösocker
  • 2 msk sirap - mörk
  • 2 msk mjölk
  • 1 msk kakao
  • 0,75 dl sötmandel - finhackad

Garnering

  • 50 g choklad - mörk (70 %)
  • 50 g mjölkchoklad
  • 100 g choklad - vit
  • 1 dl karameller - blandade

Gör så här

  1. Blanda smör, socker, sirap, mjölk och kakao i en kastrull. Koka upp och låt småkoka ca 20 min, till  130°. Rör ner mandeln.

  2. Häll smeten på ett bakplåtspapper och bred ut till en tunn platta.

  3. Smält mörk choklad och mjölkchoklad tillsammans över vattenbad och bred ut den över krokanten. Låt stelna i kylen.

  4. Smält den vita chokladen över vattenbad och ringla den över den mörka chokladen. Krossa karamellerna grovt och strö dem över chokladen. Ställ kallt och låt ­stelna helt innan krokanten skärs eller bryts i bitar.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!