Mandelkrokant med choklad och krossade karameller
Ingredienser
- 100 g smör
- 1 dl strösocker
- 2 msk sirap - mörk
- 2 msk mjölk
- 1 msk kakao
- 0,75 dl sötmandel - finhackad
Garnering
- 50 g choklad - mörk (70 %)
- 50 g mjölkchoklad
- 100 g choklad - vit
- 1 dl karameller - blandade
Gör så här
-
Blanda smör, socker, sirap, mjölk och kakao i en kastrull. Koka upp och låt småkoka ca 20 min, till 130°. Rör ner mandeln.
-
Häll smeten på ett bakplåtspapper och bred ut till en tunn platta.
-
Smält mörk choklad och mjölkchoklad tillsammans över vattenbad och bred ut den över krokanten. Låt stelna i kylen.
-
Smält den vita chokladen över vattenbad och ringla den över den mörka chokladen. Krossa karamellerna grovt och strö dem över chokladen. Ställ kallt och låt stelna helt innan krokanten skärs eller bryts i bitar.