00000

Mandelkrokant med choklad och krossade karameller är ett smarrigt godis som barnen kan hjälpa till att garnera!

För 30 bitar:

Ingredienser

100 g smör
1 dl strösocker
2 msk sirap, mörk
2 msk mjölk
1 msk kakao
0,75 dl sötmandel, finhackad

Garnering:

50 g choklad, mörk (70 %)
50 g mjölkchoklad
100 g choklad, vit
1 dl karameller, blandade

45 minuter

Mandelkrokant med choklad – gör så här:

  1. Blanda smör, socker, sirap, mjölk och kakao i en kastrull. Koka upp och låt småkoka ca 20 min, till  130°. Rör ner mandeln.
  2. Häll smeten på ett bakplåtspapper och bred ut till en tunn platta.
  3. Smält mörk choklad och mjölkchoklad tillsammans över vattenbad och bred ut den över krokanten. Låt stelna i kylen.
  4. Smält den vita chokladen över vattenbad och ringla den över den mörka chokladen. Krossa karamellerna grovt och strö dem över chokladen. Ställ kallt och låt ­stelna helt innan krokanten skärs eller bryts i bitar.
Fler recept med: Godis