4.24.24.24.24.2

Mandelkokt kyckling med koriander och rostad mandel blir mör och får en mild ton av mandel.

För 6 personer på buffé:

Ingredienser

4 kycklingfiléer, (600 g)
5 cm färsk ingefära
1 liter mandelmjölk
1 tsk salt, + 2 krm
5 svartpepparkorn
1 kruka koriander
1 tsk sesamolja
1 tsk sesamolja
1 tsk olivolja

Garnering:

0,5 dl mandel, grovhackad, gärna rökt

Tillbehör:

ris
sesamdressing

10 minuter + 20 minuter koktid + tid att kallna

Kokt kyckling med koriander och rostad mandel – gör så här:

  1. Skala och skiva ingefäran grovt. Lägg den i en kastrull tillsammans med mandelmjölk, 1 tsk salt och pepparkorn. Koka upp och lägg i kyckling-filéerna. Låt sjuda under lock ca 20 min.
  2. Låt kycklingen svalna i mjölken. Plocka den sedan i mindre bitar.
  3. Grovhacka koriandern och blanda den med kyckling och olja. Krydda med 2 krm salt.
  4. Lägg kycklingen på ett fat och strö över mandeln. Servera med ris och sesamdressing.