Mandelkokt kyckling med koriander och rostad mandel

Mandelkokt kyckling med koriander och rostad mandel blir mör och får en mild ton av mandel.
Sophie Berlin
Foto: Lina Eriksson

Ingredienser

  • 4 kycklingfiléer - (600 g)
  • 5 cm ingefära - färsk
  • 1 l mandelmjölk
  • 1 tsk salt - + 2 krm
  • 5 svartpepparkorn
  • 1 kruka koriander
  • 1 tsk sesamolja
  • 1 tsk sesamolja
  • 1 tsk olivolja

Garnering

  • 0,5 dl mandel - grovhackad, gärna rökt

Tillbehör

  • ris
  • sesamdressing

Gör så här

  1. Skala och skiva ingefäran grovt. Lägg den i en kastrull tillsammans med mandelmjölk, 1 tsk salt och pepparkorn. Koka upp och lägg i kyckling-filéerna. Låt sjuda under lock ca 20 min.

  2. Låt kycklingen svalna i mjölken. Plocka den sedan i mindre bitar.

  3. Grovhacka koriandern och blanda den med kyckling och olja. Krydda med 2 krm salt.

  4. Lägg kycklingen på ett fat och strö över mandeln. Servera med ris och sesamdressing.

    Foto: Lina Eriksson

    Sval grönsakssoppa, sommarrullar med räkor, rissallad med sjögräschips, och sockersotad finlax med zucchinisallad.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!