Mandelknäck

55555

Ju vidare stekpanna desto snabbare resultat. Vår mandelknäck kokade 20 min i en stekpanna, 28 cm i diameter. Använd en digital termometer som går upp över 120°.

För 70 knäck

Ingredienser

Mandelknäck

2 dl strösocker
2 dl sirap, ljus
2 dl vispgrädde
0,5 dl sötmandel, finhackad

Mandelknäck – gör så här:

  1. Blanda socker, sirap och grädde i en vid stekpanna (28 cm i diameter).
  2. Koka knäcken relativt kraftigt utan att den kokar över. Öka temperaturen efter hand. OBS! Undvik att röra. Det tar ca 20 min tills termometern visar 123-125°.
  3. Finhacka mandeln och blanda den med knäcken.
  4. Häll knäcken i små pappers-formar. Låt stelna i kylen. Förvara dem kallt i burk med tättslutande lock.
Fler recept med: Godis, Jul, Julgodis