Mandelknäck

Ju vidare stekpanna desto snabbare resultat. Vår mandelknäck kokade 20 min i en stekpanna, 28 cm i diameter. Använd en digital termometer som går upp över 120°.
Allt om Mat

Mandelknäck

  • 2 dl strösocker
  • 2 dl sirap - ljus
  • 2 dl vispgrädde
  • 0,5 dl sötmandel - finhackad

Gör så här

  1. Blanda socker, sirap och grädde i en vid stekpanna (28 cm i diameter).

  2. Koka knäcken relativt kraftigt utan att den kokar över. Öka temperaturen efter hand. OBS! Undvik att röra. Det tar ca 20 min tills termometern visar 123-125°.

  3. Finhacka mandeln och blanda den med knäcken.

  4. Häll knäcken i små pappers-formar. Låt stelna i kylen. Förvara dem kallt i burk med tättslutande lock.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!