Mandelkakor som i Siena

Spröda men samtidigt lite sega mandelkakor är vanliga i Siena. Vi har bytt ut en del av mandeln mot hasselnöter för att få en extra god smakbrytning.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 100 g sötmandel
  • 25 g hasselnötter
  • 3 äggvitor - stora
  • 3,5 dl florsocker
  • 1 tsk apelsinskal - rivet

Garnering

  • 2 msk florsocker

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°

  2. Skålla och skala mandeln. Mal mandel och hasselnötter fint.

  3. Vispa äggvitorna till hårt skum. Blanda försiktigt samman mandel, hasselnötter, siktat florsocker och apelsinskal. Låt smeten stå och svälla ca 20 min.

  4. Klicka ut smeten på en plåt klädd med bakplåtspapper.

  5. Grädda mitt i ugnen 8–10 min. Låt kallna. Pudra kakorna med florsocker. Förvara dem torrt och lufttätt.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!