Mandelkakor som i Siena
Spröda men samtidigt lite sega mandelkakor är vanliga i Siena. Vi har bytt ut en del av mandeln mot hasselnöter för att få en extra god smakbrytning.
Ingredienser
- 100 g sötmandel
- 25 g hasselnötter
- 3 äggvitor - stora
- 3,5 dl florsocker
- 1 tsk apelsinskal - rivet
Garnering
- 2 msk florsocker
Gör så här
-
Sätt ugnen på 175°
-
Skålla och skala mandeln. Mal mandel och hasselnötter fint.
-
Vispa äggvitorna till hårt skum. Blanda försiktigt samman mandel, hasselnötter, siktat florsocker och apelsinskal. Låt smeten stå och svälla ca 20 min.
-
Klicka ut smeten på en plåt klädd med bakplåtspapper.
-
Grädda mitt i ugnen 8–10 min. Låt kallna. Pudra kakorna med florsocker. Förvara dem torrt och lufttätt.