3.83.83.83.83.8

Recept på små mandelkakor med limoncellogrädde och hallon. Supersöta minibakelser som är färdiga att äta på bara 20 minuter.

För 8 kakor:

Ingredienser

25 g smör
1,5 dl mandelmjöl
2 krm bakpulver
0,5 dl strösocker
1 ägg

Grädde:

1 dl vispgrädde
1 msk limoncello

Garnering:

16 chokladhjärtan, små mörka och vita (Dr Oetker)
florsocker

Tillbehör:

50 h hallon

10 minuter + 8 minuter i ugn

Mandelkakor med limoncellogrädde – gör så här:

  1. Sätt ugnen på 225°. Smält smöret i en kastrull. Ta kastrullen åt sidan och rör i mandelmjöl, bakpulver, socker och ägg.
  2. Fördela smeten i småbrödsformar ställda i en liten muffinspanna eller i små aluminiumformar på en plåt. Grädda mitt i ugnen 8–10 min. Låt kallna på galler.
  3. Grädde: Vispa grädde och likör fluffigt. Lägg grädden i en spritspåse med slät tyll.
  4. Spritsa grädden på kakorna och tryck i chokladhjärtan. Pudra över florsocker och servera med hallon.
Kökstipset! Gräddas i en muffinsplåt eller i små formar så att de inte flyter ut under gräddningen.
Fler recept med: Bakelser, Bakning, Fredagsmat