4.74.74.74.74.7

Mandelkakor med julkryddor och apelsin är knapriga och kryddiga kakor som påminner om biscotti.

För 20 kakor:

Ingredienser

1 apelsin
2 msk kokosolja
2,5 dl havremjöl
2,5 dl mandelmjöl
1 msk fiberhusk
0,5 msk bakpulver
1 tsk julkryddor*
1 krm havssalt
0,5 dl lönnsirap
2 msk tahini

Garnering:

0,5 tsk flingsalt

15 minuter + 15 minuter i ugn

Mandelkakor – gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200°. Skölj apelsinen i ljummet vatten. Riv skalet och pressa ut 2 msk saft. Smält kokosoljan försiktigt i mikro eller i en kastrull.
  2. Mixa alla torra ingredienser i en matberedare. Tillsätt lönnsirap, apelsinsaft, kokosolja och tahini och fortsätt mixa ihop till en deg. Degen ska vara ganska fuktig.
  3. Forma degen till runda bollar. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper och tryck till lätt. Strö över flingsalt.
  4. Grädda kakorna mitt i ugnen ca 15 min, tills de fått fin färg. Låt kallna på galler.

*Julkryddor: Blanda 2 msk mald kanel, 1/2 tsk mald kryddnejlika, 1/2 tsk mald ingefära och 1 krm mald stjärnanis. Förvara i en burk med tättslutande lock.


ERBJUDANDE! Vill du har flera härliga provlagade recept till din brevlåda? Pröva 4 nr av Allt om Mat för bara 98 kr. 

Fler recept med: Bakning, Jul, Kakor och bullar, Veganskt