15 minuter + 15 minuter i ugn
Mandelkakor – gör så här:
- Sätt ugnen på 200°. Skölj apelsinen i ljummet vatten. Riv skalet och pressa ut 2 msk saft. Smält kokosoljan försiktigt i mikro eller i en kastrull.
- Mixa alla torra ingredienser i en matberedare. Tillsätt lönnsirap, apelsinsaft, kokosolja och tahini och fortsätt mixa ihop till en deg. Degen ska vara ganska fuktig.
- Forma degen till runda bollar. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper och tryck till lätt. Strö över flingsalt.
- Grädda kakorna mitt i ugnen ca 15 min, tills de fått fin färg. Låt kallna på galler.
*Julkryddor: Blanda 2 msk mald kanel, 1/2 tsk mald kryddnejlika, 1/2 tsk mald ingefära och 1 krm mald stjärnanis. Förvara i en burk med tättslutande lock.
ERBJUDANDE! Vill du har flera härliga provlagade recept till din brevlåda? Pröva 4 nr av Allt om Mat för bara 98 kr.