00000

Spröda mandelkakor till julens alla fikastuder. Kakorna är stora med smak av mandel och citron.

För 20 kakor

Ingredienser

150 g smör
1 dl florsocker
3 dl vetemjöl, (180 g)
2 dl mandelmjöl
1 tsk citronskal, rivet

Mandelkakor – gör så här:

  1. Skär smöret i tärningar. Blanda smör, florsocker, båda mjölsorterna och citronskal i en bunke. Nyp ihop till en deg och låt den vila i kyl ca 30 min.
  2. Sätt ugnen på 200°. Kavla ut degen till en 4 mm tjock platta på väl mjölad arbetsbänk. Ta ut runda kakor med mått.
  3. Lägg kakorna på en plåt med bakplåtspapper. Stämpla dem med en kakstämpel eller tryck ett mönster i dem med baksidan av en bordskniv.
  4. Grädda kakorna mitt i ugnen 8–10 min. Låt svalna innan de tas av plåten. Förvara lufttätt.

ps. Bakstämplar finns att köpa på bland annat Åhlens.

Fler recept med: Bakning, Jul, Kakor och bullar