Mandelkakor

Spröda mandelkakor till julens alla fikastuder. Kakorna är stora med smak av mandel och citron.
Foto: Ulrika Pousette

Ingredienser

  • 150 g smör
  • 1 dl florsocker
  • 3 dl vetemjöl - (180 g)
  • 2 dl mandelmjöl
  • 1 tsk citronskal - rivet

Gör så här

  1. Skär smöret i tärningar. Blanda smör, florsocker, båda mjölsorterna och citronskal i en bunke. Nyp ihop till en deg och låt den vila i kyl ca 30 min.

  2. Sätt ugnen på 200°. Kavla ut degen till en 4 mm tjock platta på väl mjölad arbetsbänk. Ta ut runda kakor med mått.

  3. Lägg kakorna på en plåt med bakplåtspapper. Stämpla dem med en kakstämpel eller tryck ett mönster i dem med baksidan av en bordskniv.

  4. Grädda kakorna mitt i ugnen 8–10 min. Låt svalna innan de tas av plåten. Förvara lufttätt.

  5. ps. Bakstämplar finns att köpa på bland annat Åhlens.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!