00000

Lättbakad kaka med smak av aprikos. Här garneras den till en riktig tårta med hallon och blåbär. I stället för vanlig vispgrädde går det bra att vispa mellangrädde, som har längre hållbarhet.

För 8 bitar

Ingredienser

150 g mandelmassa
100 g smör rumsvarmt
0,5 dl strösocker
2 ägg
1 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
0,5 dl aprikosmarmelad

Garnering

0,5 dl aprikosmarmelad
3 dl blandade bär blåbär, hallon
1 msk florsocker
2,5 dl mellangrädde

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 200°. Riv mandelmassan och tillsätt smör och socker. Rör till en smet. Blanda i ett ägg i taget under omrörning.
2. Blanda vetemjöl och bakpulver. Rör ner det i smeten. Blanda i aprikosmarmelad.
3. Bred ut smeten i en smord och bröad form, 26 cm i diameter.
Grädda kakan mitt i ugnen ca 15 min. Låt svalna.
4. Bred på aprikosmarmelad och lägg på bär. Pudra över florsocker. Servera med lättvispad grädde.