00000

Servera gärna kakan med vispad grädde eller luftig vaniljsås.

För 6 person(er)

Ingredienser

100 g rabarber
1 dl strösocker
1 dl vatten

Mandelkaka:

300 g mandelmassa
125 g smör
3 ägg

Tillbehör:

2 dl vispgrädde
hallon

Mandelkaka med rabarber

1. Sätt ugnen på 150°. Skala och skär rabarbern i 10 cm stora bitar. Lägg bitarna i en ugnssäker form.
2. Koka upp socker och vatten. Häll lagen över rabarbern och ställ in formen i ugnen ca 15 min.
3. Riv mandelmassan grovt. Blanda mandelmassa och smör. Vispa ner äggen, ett i taget, och blanda väl.
4. Bred ut mandelsmeten i en ugnssäker form, ca 15 x 20 cm. Lyft rabarbern ur lagen och tryck ner den jämnt fördelad i mandelsmeten.
5. Höj ugnsvärmen till 200°. Grädda kakan mitt i ugnen ca 25 min. Servera ljummen med lättvispad grädde och hallon