Mandelkaka med rabarber
Ingredienser
- 100 g rabarber
- 1 dl strösocker
- 1 dl vatten
Mandelkaka
- 300 g mandelmassa
- 125 g smör
- 3 ägg
Tillbehör
- 2 dl vispgrädde
- hallon
Gör så här
-
Sätt ugnen på 150°. Skala och skär rabarbern i 10 cm stora bitar. Lägg bitarna i en ugnssäker form.
-
Koka upp socker och vatten. Häll lagen över rabarbern och ställ in formen i ugnen ca 15 min.
-
Riv mandelmassan grovt. Blanda mandelmassa och smör. Vispa ner äggen, ett i taget, och blanda väl.
-
Bred ut mandelsmeten i en ugnssäker form, ca 15 x 20 cm. Lyft rabarbern ur lagen och tryck ner den jämnt fördelad i mandelsmeten.
-
Höj ugnsvärmen till 200°. Grädda kakan mitt i ugnen ca 25 min. Servera ljummen med lättvispad grädde och hallon