Mandelkaka med rabarber

Servera gärna kakan med vispad grädde eller luftig vaniljsås.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 100 g rabarber
  • 1 dl strösocker
  • 1 dl vatten

Mandelkaka

  • 300 g mandelmassa
  • 125 g smör
  • 3 ägg

Tillbehör

  • 2 dl vispgrädde
  • hallon

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 150°. Skala och skär rabarbern i 10 cm stora bitar. Lägg bitarna i en ugnssäker form.

  2. Koka upp socker och vatten. Häll lagen över rabarbern och ställ in formen i ugnen ca 15 min.

  3. Riv mandelmassan grovt. Blanda mandelmassa och smör. Vispa ner äggen, ett i taget, och blanda väl.

  4. Bred ut mandelsmeten i en ugnssäker form, ca 15 x 20 cm. Lyft rabarbern ur lagen och tryck ner den jämnt fördelad i mandelsmeten.

  5. Höj ugnsvärmen till 200°. Grädda kakan mitt i ugnen ca 25 min. Servera ljummen med lättvispad grädde och hallon

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!