4.14.14.14.14.1

Så enkelt och gott. Mandelkakan går supersnabbt, bara att röra ihop och grädda i mikron. Glassen köps färdig.

För 2 personer:

Ingredienser

100 g mandelmassa
1 ägg, litet
2 krm röd hushållsfärg

Tillbehör:

2 kulor hallonsorbet
2 kulor vaniljglass
100 g hallon, färska 
1 tsk hallonpulver
1 tsk florsocker

Garnering:

ätbara blommor, t ex rosenblad

10 minuter

Mandelkaka med tillbehör – gör så här:

  1. Finriv mandelmassan och blanda med ägget. Lägg ett bakplåtspapper på en tallrik med diametern 10 cm. Bred ut smeten.
  2. Tillaga bottnen på 750 W i ca 2 1/2 min. Om inte mikron har en roterande platta ska tallriken vridas ett par gånger under tillagningen. Dra bort papperet försiktigt och lägg kakan på ett serveringsfat. Låt kallna.
  3. Stansa ut ett hjärta, ca 10 cm, och toppa med hallonsorbet, vaniljglass och hallon. Pudra över hallonpulver och florsocker och servera.
Fler recept med: Bakning, Fredagsmat, Kakor och bullar