Mandelkaka med hallonsorbet, glass och färska bär

Så enkelt och gott. Mandelkakan går supersnabbt, bara att röra ihop och grädda i mikron. Glassen köps färdig.
Foto: Anna Kern

Ingredienser

  • 100 g mandelmassa
  • 1 ägg - litet
  • 2 krm hushållsfärg - röd

Tillbehör

  • 2 kulor hallonsorbet
  • 2 kulor vaniljglass
  • 100 g hallon - färska
  • 1 tsk hallonpulver
  • 1 tsk florsocker

Garnering

  • ätbara blommor - t ex rosenblad

Gör så här

  1. Finriv mandelmassan och blanda med ägget. Lägg ett bakplåtspapper på en tallrik med diametern 10 cm. Bred ut smeten.

  2. Tillaga bottnen på 750 W i ca 2 1/2 min. Om inte mikron har en roterande platta ska tallriken vridas ett par gånger under tillagningen. Dra bort papperet försiktigt och lägg kakan på ett serveringsfat. Låt kallna.

  3. Stansa ut ett hjärta, ca 10 cm, och toppa med hallonsorbet, vaniljglass och hallon. Pudra över hallonpulver och florsocker och servera.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!