33333

Mandelkaka med hallon är en supersnabb, glutenfri mandel­dessert. Variera med dina favoritbär och frukt.  

För 4 personer:

Ingredienser

200 g mandelmassa
1 lime
75 g smör, rumsvarmt
1 ägg
2 dl hallon
2 msk strösocker, + 1 tsk
1 dl turkisk yoghurt

Garnering:

florsocker

10 minuter + 12 minuter i ugn

Mandelkaka med hallon – gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200°.Riv mandelmassan grovt. Skölj limen noga i ljummet vatten och riv av skalet.
  2. Vispa ihop mandelmassa, smör, ­limeskal och ägg. Bred ut ­smeten i små smorda formar som rymmer ca 1 dl. Grädda mitt i ugnen ca 12 min.
  3. Rör hallonen med 2 msk socker. ­Blanda ner 1 tsk socker i yoghurten.
  4. Servera kakorna ljumma med hallon och yoghurt. Pudra över florsocker.