Mandelkaka med choklad-crème och färska bär

Ta med bär, skivad mandelkaka och chokladcrèmen i en spritspåse. Spritsa och garnera kakorna på plats på en bricka.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 125 g sötmandel
  • 1 bittermandel
  • 100 g smör
  • 3 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 3 dl vetemjöl - (180 g)
  • 1,5 tsk bakpulver
  • 1 dl mjölk

Chokladcréme

  • 100 g mörk choklad - (70%)
  • 2 dl vispgrädde

Färska bär

  • 4 dl bär - valfria , t ex hallon, björnbär, jordgubbar och vinbär

Garnering

  • citronmeliss

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Hacka mandel och bittermandel.

  2. Bryn smöret tills det fått fin färg och doftar nötigt. Låt svalna.

  3. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mandeln med mjöl och bakpulver.

  4. Blanda ner smör och mjölk i äggsmeten. Tillsätt de torra ingredienserna och rör till en jämn smet.

  5. Häll smeten i en smord och bröad kransform, ca 1 1/2 liter. Grädda mitt i ugnen ca 35 min. Låt svalna.

  6. Chokladcrème: Hacka chokladen. Koka upp grädden  i en kastrull. Häll grädden över chokladen och rör tills den smält. Låt crèmen stelna i kylen ca 1 timme.

  7. Skär kakan i skivor. Lägg chokladen i en spritspåse. Spritsa små chokladtoppar på kakskivorna och garnera med bär och citronmeliss.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!