4.24.24.24.24.2

Mandelfria kokossemlor passar de som inte tål mandel . Med kokos, kanel och farinsocker som fyllning kommer mandelätarna att snegla avundsjukt.

För 26 semlor:

Ingredienser

150 g smör
5 dl mjölk
50 g jäst
1,5 dl strösocker
2 tsk kardemumma, stött 
0,5 tsk salt
15 dl vetemjöl, (900 g)

Fyllning

4 dl kokos, riven
2 tsk kanel, mald
0,5 dl brun farin
2 dl mjölk
5 dl vispgrädde, -6 dl

Garnering:

florsocker

1,5 timme + 40 minuter jäsning + 10 minuter i ugn

Mandelfria kokossemlor – gör så här:

  1. Smält smöret. Tillsätt mjölken och värm blandningen till 37°. Smula ner jästen i en bunke. Häll över degspadet och rör tills jästen löst sig. Tillsätt socker, kardemumma, salt och nästan allt vetemjöl, spara lite till utbakningen. Arbeta ihop till en deg och knåda den ca 5 min i köksassistent eller 10 min för hand. Låt degen jäsa övertäckt ca 40 min.
  2. Ta upp degen på mjölad arbetsbänk och dela i 26 bitar. Rulla till runda bullar och lägg dem på plåtar med  bakplåtspapper. Låt jäsa övertäckta ca 30 min. Sätt ugnen på 225°.
  3. Grädda bullarna mitt i ugnen ca 10 min tills de har blivit gyllenbruna. Låt kallna på galler.
  4. Skär av ett litet lock av varje semla och gröp ut innanmätet med en gaffel. Blanda innanmätet med kokos, kanel, farin och mjölk. Fyll bullarna med massan.
  5. Vispa grädden fluffig men inte för hård. Spritsa eller klicka grädden på semlebullarna och toppa med locken. Pudra bullarna med florsocker och servera.
Fler recept med: Bakning, Kakor och bullar, Semlor